Komparace finančních produktů nabízených na českém trhu - Galbavý, Michal (2024)
Cílem této práce je porovnání nástrojů vhodných k ukládání peněžních prostředků do důchodového věku v České republice. V rámci práce bude provedena komparace dvou hlavních produktů na základě kritérií výnosu, likvidity a rizika. Práce je rozdělena na teoretickou část s vysvětlením použitých metod a praktickou část, která se skládá z modelací nástrojů a komentáře finančních expertů. Analýzou použitou v práci je komparativní analýza na základě sekundárních dat a následná modelace využití nástrojů pro modelové případy. Závěrem jsou zodpovězeny výzkumné otázky a zformulovaná doporučení, jaký z nástrojů, případně jaká kombinace, je nejvhodnější.