Nástroje cenové a legislativní regulace užívaní produktu „E-cigarety“ a možné dopady na výrobce - Krajča, Jaroslav (2024)
Cenové regulace na trhu s produktem „E-cigarety“ je v jednotlivých zemích vedena s cílem ochrany zdraví obyvatel. Legislativní regulace, zejména týkající se jednotkového množství produktu, což ovlivní cenu. Regulace chemických látek používaných v náplních. Je zřejmé, že existuje rozdílné vnímaní zdravotních účinků na uživatele produktu, a to jak z medicínského, tak i z pohledu spotřebitele. Proto se může lišit názor na potřebu zavedení regulace pro produkt. Cílem práce je nastínit dopady cenové a legislativní regulace v kontextu zavedení spotřební daně na elektronické cigarety a zjistit, jak by mohly elektronické cigarety figurovat v kontextu odvykání kouření. Jakým způsobem by mohly elektronické cigarety figurovat na trhu jako alternativa ke standardní léčbě odvykání kouření.