Komparácia podporných programov pre malé a stredné podniky v Českej a Slovenskej republike - Obrková, Lucia (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou a komparáciou podporných programov pre malé a stredné podniky v Českej a Slovenskej republike. Cieľom je identifikácia silných a slabých stránok týchto programov a identifikovať oblasti pre potenciálne zlepšenie. V teoretickej časti práce sa využíva detailná analýza odbornej literatúry spojená s podpornými programami. Praktická časť obsahuje kvalitatívnu analýzu založenú na rozhovoroch s vybranými podnikateľmi, ktorí programy využili. Práca konštatuje, že efektívna implementácia a adaptabilita programov výrazne ovplyvňujú ich úspešnosť. Na základe zistení sú navrhované odporúčania na zlepšenie aktuálnych podporných programov. Tento prístup by mohol prispieť k lepšej dostupnosti a efektívnosti podporných programov pre malé a stredné podniky.