Nefinanční reporting - Bajerová, Veronika (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu historického vývoje konceptu udržitelnosti a nefinančního reportingu. Dále zkoumá charakteristiku standardů udržitelnosti, které byly vytvořeny v reakci na směrnici CSRD, s důrazem na jejich začlenění do širšího kontextu ekologických, sociálních a historických informací. V rámci datové analýzy je posuzován vliv implementace směrnice NFRD na makroekonomické faktory.