Finanční analýza Parfumerie Douglas s.r.o. - Nosková, Barbora (2024)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti Parfumerie DOUGLAS s. r. o. v letech 2018 až 2022, zhodnotit finanční situaci tohoto podniku a porovnat výsledky s vybranými konkurenty. Finanční analýza v této práci byla zpracována pouze na základě veřejně dostupných informací a dat a její výsledky by mohly sloužit jako podpůrný materiál pro externí uživatele. Práce začíná stručným teoretickým úvodem, po kterém následuje představení analyzované společnosti, popis odvětví a představení konkurenčních podniků. Poté pokračuje samotným zpracováním finanční analýzy, kde je vždy nejprve stručně popsána použitá metoda a následně je provedena její praktická aplikace na analyzovanou společnost a její konkurenty. Práce je zakončena shrnutím výsledků a popsáním finanční situace vybraného podniku.