Změny ekonomické výkonnosti a ekonomické úrovně ČR a SR po jejich vstupu do EU - Línek, Jan-František (2024)
Bakalářská práce se věnuje změnám ekonomické výkonnosti a ekonomické úrovně ČR a SR po jejich vstupu do EU. Teoretická část práce je věnována HDP a jeho interpretačním omezením. Dále se věnuje vybraným alternativním ukazatelům. Praktická část je věnována analýze statistických dat dílčích ekonomických ukazatelů a faktickým závěrům, které z nich vyplývají. Přínos BP spočívá v komparaci struktury agregátních výdajů a výdajů domácností, v komparaci podílu HPH a mezispotřeby a podílu odvětví na tvorbě HPH ve výchozím a posledním roce (2004 a 2022). Za další přínos je možné považovat zhodnocení vývoje reálné konvergence.