Diskriminace na trhu práce v České republice v oblasti pojišťovnictví - Srpová, Kristýna; Macáková, Libuše, 1955-; Cingl, Lubomír, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem diskriminace na trhu práce v oblasti pojišťovnictví. Cílem práce je zjistit, zda je certifikace EDGE účinným opatřením proti diskriminaci ve společnostech. Teoretická část se s využitím odborné literatury věnovala diskriminaci žen, genderovým kvótám, antidiskriminačním zákonům a certifikaci EDGE. Tímto tvoří ucelený základ pro analytickou část, ve které byly nejprve pomocí sekundárních dat rozebrány mzdové rozdíly v České republice, konkrétně v sektoru pojišťovnictví a následně byl proveden osobní rozhovor v pojišťovně Allianz. Ten byl dále doplněn dotazníkovým šetřením mezi zaměstnanci. Na základě provedené analýzy, osobního rozhovoru a dotazníkového šetření jsou vyvozeny závěry a doporučení pro ostatní společnosti na pracovním trhu.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses