Strategická analýza firmy Košík.cz - Sosna, Tadeáš (2024)
Aktuálně představuje online prodej potravin velmi dynamicky rostoucí trh, proto jsem si zvolil českou společnost Košík.cz, který velmi úspěšně proráží na český trh. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit jeho postavení na trhu, zhodnocení finanční a ekonomické situace a na závěr podat strategické doporučení. V práci je použita zejména PEST analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a SWOT analýza. Práce je prospěšná managementu společnosti Košík.cz ke zlepšení své situace na trhu. Také slouží jako návod pro kohokoliv, kdo by si chtěl sestavit strategickou analýzu v libovolném odvětví.