Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2021 - Nováková, Bára (2024)
Diplomová práce s názvem „Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2021“ se zaměřuje na komparativní analýzu fúzí, které se uskutečnily v roce 2021 na území České republiky. V první teoretické části diplomové práce jsou obsaženy obecné informace o fúzích, právních předpisech a účetních pravidlech pro jejich realizaci. Ve druhé teoretické části jsou vysvětleny vybrané daňově souvislosti, které s fúzemi souvisí, daňové odpisy hmotného majetku, přecenění jmění a možnost přenosu daňové ztráty. Ve třetí analytické části se diplomová práce zaměřuje na analýzu vybraných kritérií uskutečněných fúzí v roce 2021 na území České republiky. Ve čtvrté části je zkoumán vývoj vybraných kritérií v letech 2010 až 2021.