Time management zaměstnanců společnosti Unicorn - Kolářová, Andrea (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou chování v oblasti time managementu zaměstnanců společnosti Unicorn. Cílem práce je zhodnotit efektivitu time managementu, ale také analýza vlivu time managementu na pracovní spokojenost a psychickou zátěž zaměstnanců dané společnosti. Teoretická část práce představuje základní koncepty time managementu, jeho historický vývoj, efektivní organizaci práce, včetně metod a nástrojů time managementu. Praktická část je věnována vlastnímu výzkumu, pro který byla využita kvantitativní metoda sběru dat pomocí dotazníkového šetření. Bylo zjištěno, že zaměstnanci společnosti Unicorn mají velice dobré chování v oblasti time managementu, především v organizování práce a stanovení cílů a priorit. Díky těmto faktorům vnímají, že mají kontrolu nad svým časem. Dále bylo zjištěno, že time management zaměstnanců v dané společnosti nemá vliv na jejich pracovní spokojenost, ale naopak má pozitivní vliv na jejich psychickou zátěž. Přínosem diplomové práce je návrh doporučení pro zlepšení time managementu zaměstnanců společnosti Unicorn, které může vést k lepšímu vnímaní kontroly nad jejich časem.