Zdravotně postižení jedinci a jejich integrace v organizaci (ve firmě, ve škole atd.) - Nováková, Eliška; Hubinková, Zuzana, 1971-; Urbanová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá zdravotně postiženými a jejich úspěšnou integrací ve firmě. Jejím hlavním cílem bylo zhodnotit současný stav zdravotně znevýhodněných osob na trhu práce a objasnit jakými způsoby firmy tyto osoby úspěšně integrují do pracovního procesu. K naplnění tohoto cíle bylo v rámci kvalitativního výzkumu využito polostrukturovaných rozhovorů se zástupci a zaměstnanci třech vybraných pražských organizací, které se zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním věnují. Teoretická část je věnována základním pojmům souvisejícím se zdravotním postižením, dále je popsán trh práce v České republice, chráněný trh práce či společenská odpovědnost firem. Na závěr byly shrnuty konkrétní způsoby úspěšné integrace vybraných organizací, jež vyplynuly z kvalitativního výzkumu. Objasněno bylo i to, jak velkou roli hraje zaměstnání v životě samotných zdravotně znevýhodněných. Z této práce vyplynuly klíčové aspekty a přístupy, které úspěšnou integraci zdravotně znevýhodněných podporují. Na základě výsledků této práce je zcela zřejmé, jak klíčové je podporovat rozmanitost v pracovním prostředí, která je prospěšná jak zainteresovaným jednotlivcům a organizacím, tak celé společnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses