ZMĚNY V BUSINESS MODELU VYBRANÝCH KULTURNÍCH INSTITUCÍ VYVOLANÉ DOPADY PANDEMIE COVID-19 - Panznerová, Lucie (2024)
Diplomová práce se zabývá identifikací změn v obchodních modelech nezávislých galerií a muzeí v kontextu kulturní politiky České republiky vyvolaných v době koronavirové krize. Práce naplňuje cíl prostřednictvím kvalitativního výzkumu metodou hloubkových rozhovorů sestavených dle Business Modelu Canvas. Výsledná zjištění z rozhovorů jsou kódováním převedena do tematických celků a na jejich základě dochází k zodpovězení výzkumných otázek. Kvalitativních výzkumů zabývajících se nezávislými galeriemi a muzei není mnoho a je žádoucí dále se ptát a svými poznatky přispět k uzdravování kultury České republiky. Závěr práce formuluje hypotézy pro případné navazující zkoumání dané problematiky.