Zlepšování systému řízení zásob obalových materiálů ve společnosti Plzeňský Prazdroj - Milták, Roman; Svobodová, Hana, 1961-; Hraba, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci skladování obalových materiálů, především vratných skleněných lahví a beden, v pivovaru Plzeňský Prazdroj a.s.. Jako hlavní metoda výzkumu byla stanovena případová studie, která umožňuje hluboké pochopení složitých fenoménů. S využitím metody Gemba walk kombinující zúčastněné pozorování a dotazování byla identifikována slabá místa v procesu obalového hospodářství. Propojením výsledků ABC-XYZ analýzy a prostorového uspořádání skladovací ploch byla navržena efektivní strategie umístění obalů. Tato strategie zahrnuje stanovení konkrétních skladovacích prostor pro různé kategorie obalových materiálů a jejich optimální množství na klíčových, ale také méně důležitých lokalitách. V závěru práce jsou formulována doporučení pro skladování obalových materiálů v odpovídajících sektorech definovaných podle důležitosti kategorií obalů. Frekventovaně používané obaly by měly být situované do blízkosti odběrových míst, odkud jsou dodávány ke stáčecím linkám, a ty méně používané do odlehlejších částí. Dalším výstupem je seznam oblastí pro potenciální rozvoj závodu.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses