Ekonomika a fungování Vězeňské služby ČR v letech 2011-2021 a jejich dopad na státní rozpočet - Havlíková, Kateřina; Loužek, Marek, 1975-; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na téma Ekonomika a fungování vězeňské služby České republiky v letech 2011-2021 a jejich dopad na státní rozpočet. V teoretické rovině se zaměřuje na historii i současný stav fenoménu fungování vězeňství a jeho efektivnosti. Dále se zabývá primárními pojmy souvisejícími s problematikou vězeňství a jejich legislativním pojetím. V praktické části také obsahuje statistické výstupy z analýzy příjmů a výdajů VSČR neboli rozpočtovou stránku VSČR v jednotlivých letech. Dále se v praktické části zabývá problematikou zaměstnanosti vězňů a jejich odměňováním.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: moderní hospodářské dějiny [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses