Snížení provozních nákladů v rodinné pekárně - Němčická, Adéla; Svobodová, Hana, 1961-; Mojžíš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tématem snižování provozních nákladů je provázena celá práce a zároveň se jedná o její hlavní cíl. Konkrétním podnikem, pro který byl tento cíl stanoven, je rodinná pekárna. Účelem práce je nalezení oblastí, ve kterých je možné sledovat příliš vysokou míru nákladů, dále nalézt příčiny, které k těmto nákladům přímo či nepřímo vedou a následně představit návrhy opatření pro odstranění těchto příčin vedení podniku. Výstupem práce je kromě jednotlivých návrhů pro odstranění příčin také jejich vyhodnocení po zavedení. Metody využívané k dosažení těchto cílů jsou obsahem teoretické části, která je sestavena jako literární rešerše. Konkrétními metodami zde představenými jsou metoda PDCA, Ishikawův diagram, vysvětleno je také mapování procesů. Praktická část práce přímo navazuje na teoretickou a představuje podnik samotný, stejně jako procesy aktuálně v něm probíhající. V závěru práce jsou představeny návrhy na odstranění třech nejzásadnějších příčin, z nichž dva bylo již možné aplikovat a také vyhodnotit.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses