Zásada opatrnosti v účetnictví - Málková, Zuzana; Marek, Patrik; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Obsahem bakalářské práce je zásada opatrnosti v účetnictví. Na jejím počátku je stručně zmíněna regulace účetnictví v České republice a ve světě. Poté už je pozornost zaměřena na české právní předpisy, konkrétně na všeobecně uznávané účetní principy, které jsou postupně rozebírány. Následující části bakalářské práce jsou věnovány už pouze principu zásady opatrnosti, jakožto hlavní náplni práce. V jednotlivých kapitolách jsou postupně popisovány vybrané nástroje zásady opatrnosti – rezervy, opravné položky a odložená daň. U každého nástroje je uvedena jeho právní úprava a charakteristika, která je doplněna o praktické využití. V závěru práce je analyzována aplikace nástrojů zásady opatrnosti v účetních závěrkách vybraných společností.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses