Strategická analýza společnosti Textil – Logistik Wäschemann s.r.o. - Marešová, Klára (2024)
Tato bakalářská práce má za cíl zhodnotit současný stav společnosti Textil-Logistik Wäschemann s.r.o. a navrhnout doporučení pro dlouhodobý vývoj společnosti, a to za pomoci strategické analýzy. Teoretická část popisuje principy strategické analýzy, metody pro analýzu vnějšího prostředí (PEST analýza, Porterův model 5 sil, analýza odvětví) a vnitřních zdrojů (VRIO analýza, finanční analýza, hodnototvorný řetězec, portfolio analýza). Praktická část aplikuje tyto teoretické koncepty na reálný podnikový kontext. Provedená analýza identifikuje klíčové faktory ovlivňující stabilitu společnosti a na základě SWOT syntézy jsou stanovena doporučení.