Strategická analýza společnosti Textil – Logistik Wäschemann s.r.o. - Marešová, Klára; Štamfestová, Petra, 1984-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce má za cíl zhodnotit současný stav společnosti Textil-Logistik Wäschemann s.r.o. a navrhnout doporučení pro dlouhodobý vývoj společnosti, a to za pomoci strategické analýzy. Teoretická část popisuje principy strategické analýzy, metody pro analýzu vnějšího prostředí (PEST analýza, Porterův model 5 sil, analýza odvětví) a vnitřních zdrojů (VRIO analýza, finanční analýza, hodnototvorný řetězec, portfolio analýza). Praktická část aplikuje tyto teoretické koncepty na reálný podnikový kontext. Provedená analýza identifikuje klíčové faktory ovlivňující stabilitu společnosti a na základě SWOT syntézy jsou stanovena doporučení.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses