Srovnání letišť Václava Havla v Praze a Josep Tarradellas -El Prat v Barceloně - Poláček, Marek (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou letišť. V práci jsou porovnány 2 evropská letiště, Letiště Václava Havla v Praze s Letištěm Josep Tarradellas -El Prat v Barceloně. V teoretické částí jsou popsány základní termíny jako letecká doprava a její historie a vývoj, letový park, letiště, výkonové ukazatel, a klíčové letecké organizace. Praktická část se zaměřuje na historii, vývoj a infrastrukturu obou letišť. Dále pak na nabízené služby, klíčové výkonové ukazatele, dopravu na letiště a budoucnost letišť. Obě letiště jsou nejprve analyzována samostatně. Tyto poznatky jsou následně podrobeny srovnávací analýze s cílem určit silné a slabé stránky, postavení letišť a jejich konkurenceschopnost.