Srovnání letišť Václava Havla v Praze a Josep Tarradellas -El Prat v Barceloně - Poláček, Marek; Mervart, Michal, 1977-; Slováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou letišť. V práci jsou porovnány 2 evropská letiště, Letiště Václava Havla v Praze s Letištěm Josep Tarradellas -El Prat v Barceloně. V teoretické částí jsou popsány základní termíny jako letecká doprava a její historie a vývoj, letový park, letiště, výkonové ukazatel, a klíčové letecké organizace. Praktická část se zaměřuje na historii, vývoj a infrastrukturu obou letišť. Dále pak na nabízené služby, klíčové výkonové ukazatele, dopravu na letiště a budoucnost letišť. Obě letiště jsou nejprve analyzována samostatně. Tyto poznatky jsou následně podrobeny srovnávací analýze s cílem určit silné a slabé stránky, postavení letišť a jejich konkurenceschopnost.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses