Logistika přepravy zvířat : Současné metody a jejich etické aspekty - Ponertová, Nikol (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přepravy zvířat při rostoucí důležitosti etických a welfare aspektů. Hlavním cílem je kritické zhodnocení současných metod přepravy zvířat, identifikace jejich etických aspektů a navržení opatření pro optimalizaci logistických procesů s ohledem na zlepšení welfare zvířat. Práce se zaměřuje na analýzu současných metod silniční přepravy zvířat, včetně technologických inovací. Důraz je kladen na legislativní rámec a etické aspekty, s vyhodnocením případů z reálné praxe, případových studií přepravních firem živých zvířat BOBY-FLEISCH spol. s r.o. a BETTY CZ s.r.o. a návrhem doporučení na základě metody „What if“. Výsledky práce představují potenciál pro lepší pochopení a zvýšení povědomí o etických aspektech a welfare přepravy zvířat, s praktickými výsledky k využití pro relevantní organizace a veřejnost.