Zhodnocení efektivnosti pořízení přístroje na zpracování odpadu - Dubský, Marek; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením ekonomické efektivnosti investice do technologického zařízení pro zpracování odpadu termolytickým tepleným procesem zvaný termolýza. V první části práce je proveden teoretický metodiky a uvedení do problematiky zpracování odpadu. Druhá část práce se zaměřuje na praktickou aplikaci těchto poznatků a analýzu konkrétního investičního projektu. Metody hodnocení ekonomické efektivnosti jsou aplikovány na vybraný investiční projekt. Výsledky jsou zhodnoceny z hlediska návratnosti, rentability a dalších ekonomických ukazatelů. V závěru jsou shrnuty klíčové poznatky a doporučení pro budoucí investiční rozhodování v oblasti zpracování odpadů termolytickým procesem. Tato práce přispívá k lepšímu porozumění ekonomických aspektů investic do ekologicky šetrných technologií pro zpracování odpadu.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses