Vliv komunikace na pracovní výkon zaměstnanců stavební společnosti - Trávová, Michaela (2024)
Bakalářská práce pojednává o vlivu komunikace na pracovní výkon zaměstnanců ve stavební společnosti. Cílem je zanalyzovat stávající formu komunikace, její proces a vliv na pracovní výkon zaměstnanců v konkrétní společnosti. Teoretická část se věnuje základním pojmům této problematiky, a to významu komunikace a jejímu procesu, formám a kanálům komunikace, bariérám a zásadám efektivní komunikace. Výzkum je proveden prostřednictvím kvalitativního a kvantitativního šetření. Kvalitativní část výzkumu se věnuje skupinové diskuzi, na jejímž základě je provedena textová analýza. Kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření je zaměřen na méně početnou skupinu pracovníků, přesto se jejich názor stal přínosným v rámci celého výzkumu. Na základě výsledků z výzkumu jsou navržena doporučení vedoucí k zefektivnění komunikace v organizaci. To představuje hlavním přínos práce.