Strategická analýza NATUR HOUSE s. r. o. - Kohoutek, Jiří (2024)
Cílem bakalářské práce je pomocí metod strategické analýzy zjistit současný stav společnosti NATUR HOUSE s. r. o., její silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby, a pak navrhnout doporučení pro dlouhodobý vývoj. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se strategie a představeny vybrané nástroje strategické a finanční analýzy pro analýzu okolí a vnitřních zdrojů. V praktické části je charakterizována sledovaná společnost NATUR HOUSE s. r. o., a to její okolí, vnitřní zdroje a schopnosti. Jsou aplikovány představené nástroje, následuje závěrečná syntéza za využití SWOT analýzy s doporučeními pro budoucí rozvoj. Výsledná doporučení jsou plně využitelná výkonným orgánem NATUR HOUSE s. r. o.