Strategická analýza společnosti VEBLO a. s. - Pasáčková, Natálie; Štamfestová, Petra, 1984-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem bakalářské práce je pomocí metod strategické analýzy zhodnotit současný stav společnosti VEBLO a.s. a navrhnout seznam doporučení pro její dlouhodobý vývoj. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá klíčovými pojmy a metodami strategické analýzy, které jsou následně aplikovány v části praktické. Na úvod praktické části je představena společnost VEBLO a.s. následně je použita PESTLE analýza, analýza odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a portfolio analýza. V rámci SWOT analýzy jsou následně shrnuty nejpodstatnější příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky společnosti. Závěr práce se zaměřuje na celkové posouzení společnosti na základě získaných poznatků a přináší možné návrhy pro její dlouhodobý vývoj.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses