Ocenění ČSOB, a.s. - Hovorka, Matyáš (2024)
Cílem diplomové práce je ocenění Československé obchodní banky, a.s. Práce je členěna na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje specifika komerčních bank z hlediska jejich ocenění a podává informace o jednotlivých metodách ocenění. V praktické části je představen předmět ocenění, načež následuje provedení finanční a strategické analýzy. Na základě výsledků těchto analýz je sestaven finanční plán, který poskytuje vstupní data pro následné ocenění. Závěr praktické části práce obsahuje ocenění Československé obchodní banky, a.s. využitím jedné hlavní metody a dvou doplňkových metod ocenění.