Biografický přístup ve vztahu ke světu práce – Generace Z - Reinišová, Natálie; Čada, Karel; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu generace Z ve vztahu ke světu práce. Cílem práce je pochopení toho, jak příslušníci generace Z vnímají sami sebe v pracovním prostředí, jak hodnotí své dosavadní zkušenosti v tomto kontextu, jak tyto zkušenosti formují jejich preference a jaké strategie pro úspěšný vstup na trh práce využívají. Data byla získána za pomoci biografických rozhovorů s 8 participanty, členy generace Z, kteří v nedávné době získali práci na plný úvazek.Výsledy výzkumu přináší lepší vhled do chování této generace na trhu práce. Klíčovým prvkem jejich pracovního postoje je důležitost rovnováhy mezi pracovním a osobním životem a vykonávání práce, která je naplňuje. Tyto potřeby ovlivňují jak jejich preference, tak do jisté míry i specifické strategie, které volí za účelem úspěšného vstupu na trh práce. Výsledky výzkumu mohou být cenným vodítkem pro organizace, které se snaží reagovat na specifické potřeby této generace v prostředí moderního pracovního trhu.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses