Role osobnosti při identifikaci logických chyb - Dvorský, David; Vrbová, Lucie; Bahník, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá korelací mezi osobnostními rysy a schopností rozpoznat logické chyby. Data byla získána dotazníkovým šetřením, složeným z osobnostního testu a vybraného souboru úloh zaměřených na logické chyby a testů kognitivních dovedností. Bylo nalezeno několik významných korelací. Konkrétně neuroticismus pozitivně koreloval se značnou částí vybraných úloh, naopak extraverze negativně korelovala s významnou části úloh. Je doporučen další výzkum, který by tyto korelace ověřil ve větším měřítku a prozkoumal základní psychologické mechanismy těchto vztahů.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses