Finanční rozhodování českých domácností v letech 2016 – 2022 : mezinárodní komparace - Kopeček, Martin; Soukup, Jindřich, 1955-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce „Finanční rozhodování českých domácností v letech 2016 – 2022: mezinárodní komparace“ se zabývá investičním rozhodováním domácností. Správné finanční rozhodování domácností nabírá podle níže popsaných studií stále větší důležitosti. Cílem práce je tedy seznámit čtenáře s investičními principy a možnostmi, stejně tak jako s aspekty hrajícími roli při investování do aktiv. Praktická část práce je zaměřena na hospodaření domácností a jejich finanční situaci, popřípadě složení investičního portfolia. Stěžejní metody získávání dat vychází ze zkoumání již existujících dat a statistik, tedy dat sekundárních. Práce potvrzuje nižší finanční gramotnost obyvatel ČR v porovnání s Němci, jak je definováno v jedné z otázek, které práce zkoumá. Cílem práce je seznámit čtenáře se základními principy investování a nakládání s rodinným majetkem, stejně tak jako o jeho důležitosti.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses