Intervence na snížení Base Rate Neglect - Kubová, Petra; Vrbová, Lucie; Houdek, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou kognitivního zkreslení známého jako base rate neglect, při kterém jedinci při posuzování pravděpodobnosti zanedbávají základní míru výskytu události. Hlavním cílem této práce je zjistit účinnost vybraných intervencí na snížení base rate neglect. V teoretické části je nejprve definováno a popsáno samotné zkreslení a oblasti, ve kterých se objevuje. Následně jsou zmíněny i hlavní teorie vysvětlující vznik base rate neglect a jak ho lze snížit, případně eliminovat. V praktické části jsou prezentovány výsledky experimentu, který testoval účinnost dvou vybraných intervencí. Závěry práce naznačují, že přirozené frekvence mohou významně snížit base rate neglect, což má potenciál zlepšit rozhodovací procesy v manažerské praxi.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses