Strategická analýza společnosti Třinecké železárny a.s. během energetické krize - Paloncy, Jonáš (2024)
Tato diplomová práce se zabývá detailním posouzením strategického postavení Třineckých železáren jak v českém, tak světovém měřítku hutnictví. Hlavním cílem této práce je zhodnotit pomocí komplexní strategické analýzy aktuální stav společnosti a navrhnout optimální manažerská doporučení pro top management. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V první části autor uvádí literární rešerši na kterou dále navazuje v části praktické. Na závěr autor uvádí syntézu poznatků v podobě SWOT analýzy a v neposlední řadě také manažerská doporučení