Šikana na pracovišti u studentů, kteří začínají ve své první práci - Stehlíková, Kamila (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku šikany u začínajících pracovníků v jejich první práci. Šikana v pracovním prostředí představuje závažný problém, který může negativně ovlivnit nejen jednotlivce, ale i organizace jako celek. Hlavním cílem této práce je zjistit, jak vnímají šikanu na pracovišti začínající pracovníci ve své první práci na území České republiky. Dílčími cíli je analyzovat jejich zkušenosti s určitými typy a dále zjistit jakým způsobem se s šikanou vyrovnávají. Teoretická část vysvětluje základní pojmy, které se s šikanou pojí včetně konfliktů. Praktická část se věnuje kvalitativnímu výzkumu, kdy jsou s osmi respondenty provedeny hloubkové rozhovory pro hlubší pochopení jejich zkušenosti. A v poslední části jsou diskutovány zjištěné výsledky, které jsou propojené s teoretickými poznatky.