Alternativní druhy pohonu dopravních prostředků v logistice - Karaseva, Elizaveta; Rathouský, Bedřich; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá alternativními druhy pohonu dopravních prostředků v logistice. Cílem této diplomové práce je analyzovat a zhodnotit využití osobních a nákladních dopravních prostředků s alternativními druhy pohonu. Práce se zaměřuje na studium aktuálních technologií a trendů v oblasti ekologizace dopravy, posuzuje výhody a nevýhody používání ekologicky šetrných prostředků a zkoumá množství emisí produkovaných během jejich výroby. Teoretická část práce se zabývá základními informacemi týkajícími se alternativních druhů pohonu. V praktické části studie je provedena analýza dopravy v Číně, Evropě a Americe s cílem identifikovat hlavní znečišťovatele CO2. Součástí této analýzy je také posouzení ekonomické efektivnosti a návratnosti investic do alternativních druhů dopravy. Závěry studie poukazují na existenci výzev, ale také na potenciál těchto vozidel v současném prostředí dopravního trhu.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses