Strategická analýza společnosti Naturevia - Humlová, Šárka (2024)
V poslední letech zdravý životní styl nabývá stále větší popularity, což v důsledku umožňuje trhu s doplňky stravy růst. S rostoucím počtem spotřebitelů rovněž roste konkurence, která svou strategií může ohrozit pozici podniku Naturevia. Je proto důležité zhodnotit současnou situaci na trhu a podniknout případné kroky k určení budoucího směřování a strategie. Hlavním cílem této práce bylo navrhnout vhodná strategická opatření, která by pomohla společnosti úspěšně operovat do budoucna, za využití nástrojů strategické analýzy umožňující kriticky zhodnotit současnou i budoucí pozici podniku. Výsledky strategické analýzy potvrdily správné směřování podniku na lékárenském trhu a konkurenčně silné výrobky. Dále byla navržena opatření ke zlepšení v rámci online přítomnosti společnosti a prodeje z vlastního e-shopu. Práce se skládá ze dvou částí, nejprve teoretického přehledu a následně praktických analýz podniku.