Poskytování zdravotních služeb v Libereckém kraji - Jedličková, Karolína; Šimčík, Adam; Pechová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá četností a dostupností zdravotních služeb v Libereckém kraji pomocí zvolených ukazatelů mezi lety 2000-2023. Mezi vybrané ukazatele patří počet obyvatel připadajících na jednoho praktikujícího lékaře, na jednoho zubního lékaře, na jednu samostatnou ordinaci zvolených lékařů, na jednu nemocnici, na jedno lůžko, na jednu lékárnu a počet km2 připadajících na jednu nemocnici. V rámci práce je využita metoda komparace, především srovnání získaných dat Libereckého kraje s údaji z dalších krajů, s daty za celou Českou republiku a v některých případech i s údaji členských států Evropské unie. Výsledky ukazují, že v Libereckém kraji je četnost a dostupnost zdravotních služeb pod průměrem ve srovnání ostatními kraji, resp. Českou republikou. Ve většině vybraných ukazatelů dosahuje podprůměrných výsledků.
Vedoucí práce: Adam Šimčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses