Optimalizace online marketingových kanálů vybrané společnosti - Laudová, Aneta; Mareš, Jan, 1986-; Bočková, Nina, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce zabývající se tématem online marketingu s cílem analyzovat vybrané kanály firmy na e-commerce trhu s kosmetikou v segmentu B2C a na základě analýz navrhnout jejich optimalizaci. Práce se soustředí primárně na tyto čtyři kanály: webové stránky, e-mailing, sociální média a SEO. K vyhodnocení byla použita data z analytických programů zkoumané firmy a online dostupných nástrojů jako je PageSpeed Insight, Google Trends, SEMrush, Collabim, Moz aj. Tato data jsou doplněna o primární výzkum v podobě uživatelského testování webových stránek u cílové skupiny, A/B testování e-mailingu, korelační analýzu faktorů e-mailingu a obsahové analýzy profilů na sociálních médiích. Návrhy pro optimalizaci slouží nejen k zefektivnění online marketingu vybrané firmy, ale i ke zvýšení celkové prosperity online podnikání. Značným přínosem práce je i srovnání výkonu s nejbližšími konkurenty analyzované firmy.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses