Návrh marketingové strategie projektu Finebuffs - Fiala, Eduard (2024)
Cílem této diplomové práce je návrh marketingové strategie mladé české značky Finebuffs vyrábějící módní doplňky v podobě nákrčníků a čelenek. Práce je rozdělena na tři hlavní části – teoretickou, metodologickou a praktickou. V rámci teoretické části jsou za využití odborné literatury představeny relevantní marketingové metody a nástroje. Metodologická část je poté věnována kvalitativnímu výzkumu v podobě individuálních hloubkových rozhovorů, který byl pro účely této práce proveden. Poznatky získané v rámci teoretické a metodologické části jsou následně využity v části praktické, kde jsou aplikovány právě na značku Finebuffs v podobě návrhu komplexní marketingové strategie. Ta obsahuje návrh strategií segmentace, targetingu a positioningu a návrh strategií jednotlivých prvků marketingového mixu, tedy strategii produktovou, cenovou, distribuční a komunikační.