Strategická analýza podniku Groupe SEB ČR s.r.o. - Novotný, Marek (2024)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím strategické analýzy společnosti Groupe SEB ČR s.r.o. vypracovat komplexní strategické doporučení s konkrétními kroky a návrhy. Toto doporučení bude založeno na silných i slabých stránkách společnosti, jakožto i na externích příležitostech a hrozbách současného světa. Teoretická část práce nastiňuje klíčové definice a termíny a představuje relevantní teoretické rámce a modely, které jsou nezbytné pro správné provedení strategické analýzy. Praktická část vychází ze získaných poznatků teoretické části a aplikuje popsané modely s využitím dostupných dat, na jejichž základě lze vytvořit spolehlivé závěry. Všechny tyto poznatky jsou následně shrnuty v kapitole syntézy, která slouží jako základ pro vypracování strategických doporučení pro podnik.