Posouzení finančního zdraví společnosti Mlékárna Hlinsko, a. s. - Bukový, Adam; Smrčka, Luboš; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá finančním vývojem společnosti Mlékárna Hlinsko, a. s. v letech 2018 až 2022. Cílem je posoudit finanční zdraví společnosti a navrhnout doporučení vedoucí ke zlepšení její ekonomické situace. Jsou tak využity tradiční metody finanční analýzy, jmenovitě analýza absolutních a poměrových ukazatelů, analýza ekonomického zisku a bankrotních a bonitních modelů. Výsledkem práce je zjištění, že společnost finančně zdravá je, nicméně ji negativně ovlivňují mnohé faktory. Zejména má významný vliv její postavení v odvětví, související s nevýhodnou dobou splatnosti pohledávek, ziskovou marží a dalšími. Společnost zřetelně poznamenaly i vlivy jako pandemie Covid-19 a inflace cen. Celkově finanční vývoj společnosti však nemůže být považován za špatný. Na konci práce je doporučeno zaměřit se na přijímání opatření vedoucích ke snížení vlivu nevýhodného postavení, především cestou zlepšování vyjednávací síly.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses