Analýza českého trhu vzdělávání v marketingu a návrh marketingové strategie pro vzdělávací platformu #HolkyzMarketingu - Nezvalová, Anna (2024)
Práce se zabývá popisem trhu vzdělávání v marketingu v Česku a návrhem marketingové strategie pro vzdělávací platformu #HolkyzMarketingu. V práci byly využity kvantitativní a kvalitativní výzkumné metody jako dotazníkové šetření zaměřené na vnímání platformy v české online populaci s 900 respondenty, focus group s 5 marketéry, kteří se v minulosti vzdělávali u vzdělávací platformy #HolkyzMarketignu, výzkum nabídky hlavních poskytovatelů marketingového vzdělání v Česku na základě jejich webových stránek a analýza interních dat platformy #HolkyzMarketingu. Výsledky ukazují, že platforma má dobrou pozici oproti konkurenci, přičemž nejvýraznějším konkurentem je platforma Seduo. #HolkyzMarketingu svou pozici mohou strategicky vylepšit na základě poskytovaní kurzů zaměřených na umělou inteligenci, zvýšeným počtem krátkodobých kurzů, lepší propagací témat spojených s výkonnostním marketingem a využitím dotačních programů. Tato práce přispívá k hlubšímu porozumění dynamiky trhu marketingového vzdělávání a poskytuje návrhy pro zlepšení strategie vzdělávací platformy #HolkyzMarketingu.