Analýza českého trhu vzdělávání v marketingu a návrh marketingové strategie pro vzdělávací platformu #HolkyzMarketingu - Nezvalová, Anna; Karlíček, Miroslav, 1979-; Louženská, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Práce se zabývá popisem trhu vzdělávání v marketingu v Česku a návrhem marketingové strategie pro vzdělávací platformu #HolkyzMarketingu. V práci byly využity kvantitativní a kvalitativní výzkumné metody jako dotazníkové šetření zaměřené na vnímání platformy v české online populaci s 900 respondenty, focus group s 5 marketéry, kteří se v minulosti vzdělávali u vzdělávací platformy #HolkyzMarketignu, výzkum nabídky hlavních poskytovatelů marketingového vzdělání v Česku na základě jejich webových stránek a analýza interních dat platformy #HolkyzMarketingu. Výsledky ukazují, že platforma má dobrou pozici oproti konkurenci, přičemž nejvýraznějším konkurentem je platforma Seduo. #HolkyzMarketingu svou pozici mohou strategicky vylepšit na základě poskytovaní kurzů zaměřených na umělou inteligenci, zvýšeným počtem krátkodobých kurzů, lepší propagací témat spojených s výkonnostním marketingem a využitím dotačních programů. Tato práce přispívá k hlubšímu porozumění dynamiky trhu marketingového vzdělávání a poskytuje návrhy pro zlepšení strategie vzdělávací platformy #HolkyzMarketingu.
Vedoucí práce: Miroslav Karlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses