Marketingový plán penzionu s restaurací - Jandačová, Ludmila (2024)
Cílem bakalářské práce je návrh marketingového plánu restaurace s penzionem na příští rok, který povede ke zlepšení marketingové komunikace podniku. V teoretické části jsou nejprve vysvětleny pojmy jako marketingový mix, marketingová komunikace a marketingový plán. Dále jsou popsána specifika marketingu služeb, ubytovacích a stravovacích služeb. Praktická část se nejprve zabývá analýzou mikro- a makrookolí podniku, konkrétně analýzou zákazníka, analýzou současných marketingových aktivit, analýzou konkurence a následně PEST analýzou. Součástí práce je kvalitativní výzkum v podobě hloubkových individuálních rozhovorů s vlastníkem a zákazníky podniku. Výsledkem je SWOT analýza, na kterou navazují definované marketingové cíle, návrhy na nové marketingové aktivity a doporučení na zlepšení aktivit současných.