Péče o zaměstnance ve společnosti XY - Fedchanka, Yauheniya (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice péče o zaměstnance v poradenské společnosti XY. Hlavním cílem práce je formulace doporučení ke zlepšení současného systému péče o zaměstnance ve společnosti XY. Prvním dílčím cílem je shrnutí základních teoretických východisek, druhým je posouzení stávajícího systému péče o zaměstnance a následná identifikace jeho silných a slabých stránek. Teoretická část vymezuje péči o zaměstnance jako součást řízení lidských zdrojů, dále jsou popsány pojmy jako povinná a dobrovolná péče, pracovní doba, pracovní prostředí, bezpečnost a ochrana zdraví, odborný rozvoj, motivace, odměňování zaměstnanců a zaměstnanecké benefity. Poznatky z teoretické části slouží jako vstup do praktické části, která se věnuje popisu vybrané společnosti a charakteristice stávajícího systému péče o pracovníky. V rámci praktické části byly provedeny rozhovor s vedoucí personálního oddělení společnosti a dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zhodnocení spokojenosti zaměstnanců se současným systémem péče o zaměstnance. Na závěru práce jsou formulována doporučení ke zlepšení současného systému péče o zaměstnance.