Slaďování pracovního a osobního života ve vybrané bankovní organizaci - Matyášková, Aneta (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku work-life balance (WLB) v bankovním prostředí. Cílem této práce je navrhnout vhodná doporučení k efektivnějšímu využívání nástrojů WLB ve vybrané bankovní organizaci. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje vymezení konceptu work-life balance, popisu nástrojů WLB a specifikaci prostředí českého bankovního sektoru a bankovních organizací, coby zaměstnavatelů a ve vztahu k WLB. V rámci praktické části je charakterizována vybraná bankovní organizace. Na základě výsledků dotazníkového šetření se zaměstnanci banky a polostrukturovaného rozhovoru s HR manažerkou banky jsou identifikovány silné a slabé stránky nástrojů WLB vybrané bankovní organizace a formulována doporučení. Výsledky této práce mohou vedle doporučení pro zkoumanou bankovní organizaci přinést i ucelenější pohled na současný stav WLB zaměstnanců ve vysoce konkurenčním bankovním prostředí.