Slaďování pracovního a osobního života ve vybrané bankovní organizaci - Matyášková, Aneta; Palíšková, Marcela, 1961-; Stříteský, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku work-life balance (WLB) v bankovním prostředí. Cílem této práce je navrhnout vhodná doporučení k efektivnějšímu využívání nástrojů WLB ve vybrané bankovní organizaci. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje vymezení konceptu work-life balance, popisu nástrojů WLB a specifikaci prostředí českého bankovního sektoru a bankovních organizací, coby zaměstnavatelů a ve vztahu k WLB. V rámci praktické části je charakterizována vybraná bankovní organizace. Na základě výsledků dotazníkového šetření se zaměstnanci banky a polostrukturovaného rozhovoru s HR manažerkou banky jsou identifikovány silné a slabé stránky nástrojů WLB vybrané bankovní organizace a formulována doporučení. Výsledky této práce mohou vedle doporučení pro zkoumanou bankovní organizaci přinést i ucelenější pohled na současný stav WLB zaměstnanců ve vysoce konkurenčním bankovním prostředí.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses