Problematika vybraných nefinančních benefitů ve zvolené IT firmě - Rozkydalová, Simona (2024)
Bakalářská práce pojednává o vybraných nefinančních benefitech ve zvolené IT firmě. Hlavním cílem bakalářské práce je zanalyzovat vliv sportovních benefitů na spokojenost a výkonnost zaměstnanců a poskytnout případná doporučení, která pozitivně zefektivní budoucí vývoj firmy a jejích zaměstnanců. Nejprve jsou v rámci teoretické části představeny pojmy jako motivace, pracovní spokojenost, výkonnost a odměňování a následně zaměstnanecké benefity. V rámci empirické části je popsáno kvantitativní dotazníkové šetření ve společnosti xITee k.s., které zkoumá sportovní benefity a jejich vliv na spokojenost a výkonnost pracovníků. Klíčovým zjištěním je, že sportovní benefity jsou pro zaměstnance důležité nejen z hlediska spokojenosti a výkonnosti, ale motivují také k vyšší fyzické aktivitě, snižují stres a zlepšují mezilidské vztahy na pracovišti. Na základě zjištěných dat jsou poskytnuta doporučení pro vedení a personální oddělení společnosti.