Analýza asistenčního nástroje pro zaměstnance - Hršelová, Anna; Říhová, Gabriela; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Globální well-being v posledních letech klesá. Nízká úroveň well-beingu zapříčiňuje fluktuace, absence a nízkou produktivitu zaměstnanců. Cílem práce bylo posouzení well-being nástrojů prostřednictvím analýzy dat získaných z publikovaných případových studií a identifikace hlavních oblastí využití asistenčního nástroje zaměstnanci. Výsledky analyzovaných případových studií potvrdily zvýšenou produktivitu, sníženou míru výskytu příznaků deprese a úzkosti, sníženou absenci a snížení rizika výskytu závislosti na návykových látkách u zaměstnanců po využití well-being nástrojů vpodobě asistenčního programu či umělé inteligence. Výsledkem analýzy bylo také zjištění, že ERG skupiny mají významný vliv na posílení firemní kultury, duševního zdraví zaměstnanců a zároveň podporují diverzitu, rovnost a začlenění. V závěru práce byl vytvořen návrh vlastního nástroje pro péči o zaměstnance, který byl sestaven na základě syntézy kritických funkcí těchto tří nástrojů, které vyplynuly z provedeného výzkumu.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses