Úskalia v komunikácií spôsobené kultúrnymi rozdielmi - Bičanovská, Miroslava (2024)
Táto bakalárska práca sa venuje problematike komunikácie zamestnancov na pracovisku a možným problémom, ktoré vznikajú z dôvodu kultúrnych rozdielov. Práca reaguje na nedávne udalosti a trendy, kde globalizácia spôsobuje čoraz častejšie tvorenie multikultúrnych tímov. Cieľom práce je identifikovať problémy v komunikácii spôsobené kultúrnymi rozdielmi a podporiť prvý impulz k zlepšeniu medzinárodnej spolupráce. Výstupom práce sú okrem iného aj zistenia úskalí v komunikácii a návrh smeru pre ich zmiernenie. Na získanie výstupu bol realizovaný kvalitatívny výskum v spolupráci s respondentmi z vybranej nadnárodnej firmy.