Financování domácí péče v České republice v letech 2015 - 2022 - Zichová, Natalie; Ševčíková, Michaela; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu financování zdravotnické služby domácí péče v České republice. Práce dospívá k závěru, že přestože jsou výdaje na domácí péči ve srovnání s ostatními zdravotnickými službami relativně nízké, má tato služba významný pozitivní vliv na fyzické i psychické zdraví pacientů. Domácí péče také může usnadňovat práci lékařům v nemocničních zařízeních a má potenciál přinést veřejnému rozpočtu značné úspory nákladů na dlouhodobou a lůžkovou péči. Vzhledem k očekávanému růstu obyvatel starších 65 let bude v následujících desetiletích velmi důležité zlepšování podmínek pracovníků domácí péče, dle kterých získávané finanční ohodnocení neodpovídá náročnosti práce. Pokud nebude tento fakt reflektován, je růst počtu pracovníků domácí péče nepravděpodobný, což by mohlo vést k nedostatečné kapacitě pro uspokojení rostoucí poptávky po domácí péči.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses