Integrovaný regionální operační program a jeho využití v oblasti české kultury - Mudruňková, Barbora; Petrová, Pavla, 1969-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá Evropským fondem pro regionální rozvoj a na něj navázaný Integrovaný regionální operační program. Cílem diplomové práce je ověření využití Integrovaného regionálního operačního programu na výsledcích v oblasti české kultury. Teoretická část je založena na rešerši odborné literatury, která se zabývá kulturou, vývojem regionální politiky České republiky a evropské regionální politiky. Více se věnuje Integrovanému regionálnímu operačnímu programu v období 2014–2020 a v období 2021-2027. Praktická část shrnuje možnosti čerpání prostředků z Integrovaného regionálního operačního programu z období 2014-2020 a jejich výsledky jako přínos pro kraje České republiky v oblasti kultury. Dále tato část obsahuje zkušenosti žadatelů z období 2021-2027. Na základě dotazníkového šetření a rozhovorů jsou v závěru navržena doporučení v oblasti podpory české kultury pro současné a budoucí programové období Integrovaného regionálního operačního programu.
Vedoucí práce: Pavla Petrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses